OKULUMUZDA YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMALARI DEVAM EDİYOR.

OKULUMUZDA YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMALARI DEVAM EDİYOR.

OKULUMUZDA YERLİ MALI HAFTASI KUTLAMALARI DEVAM EDİYOR.

17.12.2019 630

Her gün kullandığım eşya ve araçlar ülkemizde üretildiği gibi başka ülkelerden de gelmektedir. Başka ülkelerden getirilen mallar için o ülkeye döviz (yabancı para) ödemekteyiz. Yerli üretim eşya kullandığımız zaman ise harcadığımız paranın tümü ülkemizde kalmaktadır. Ülkemizin çıkarlarını düşünerek alış-veriş yaparken, her zaman yerli malları tercih etmeliyiz. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası bu 17-12-201917-12-201917-12-2019nedenle düzenlenmiştir. Bu haftanın kutlanmasıyla ulusça tutumlu olmayı, tasarrufu, yerli malların kullanılmasını özendirmeyi öğrenmeliyiz.

Yerli mallarını kullanmakla, ülkemizde üretilenlerin daha çok satışına da yardımcı olmuş oluruz. Böylece bu malları üreten iş yerleri, fabrikalar daha fazla çalışıp üretim yapmış olurlar. Daha fazla fabrika, iş yeri açılması ile, bu yerlerde daha çok sayıda elemanın görev alması sağlanabilir. Böylece kalkınma amacımızın gerçekleşmesine ulus olarak katkıda bulunmuş oluruz.

Bugün birçok eşya üreten fabrikalarımızın varlığını Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'na borçluyuz. 

Tutumlu olmak, sadece kullandığımız eşyaların iyi korunması ile sağlanmaz. Günlük hayatımızda, zamanımızı da iyi değerlendirmeliyiz. Böylece artan boş zamanlarımızı daha yararlı konulara ayırabiliriz.

Zaman da para kadar kıymetlidir. Atalarımız boş yere "Vakit nakittir" dememişlerdir.

Ayrıca kullandığımız eşyalarda da tutumlu olmalıyız. Defterlerİmize, kitaplarımızı temiz tutmalıyız. Okulumuzun eşyalarını da kendi eşyamız gibi dikkatli kullanmalıyız.